Υμηττός Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως

Το παρεκκλήσι της Ανάληψης, κτισμένο μέσα στο δάσος του Υμηττού λίγο ψηλότερα από την μονή Καισαριανής. Ο δυτικός τοίχος λείπει εντελώς και οι άλλοι είναι καλυμμένοι με αφιερώματα.

«Ήταν μια σπηλιά ωραία, στον βράχο τον θεόρατο, με χρώμα σταχτερό, που έσταζε δροσιές ολόγυρα. Μοσχοβολούσε ο τόπος από θυμάρια, σχοίνους και αγριοδυόσμους. Κόσμος ένα πλήθος, γυναίκες ένα σωρό, άντρες πολλοί και παιδιά ένα μελίσσι, άλλοι ορθοί, άλλοι καθισμένοι, μερικοί άρρωστοι από διάφορες ασθένειες, μισεροί και σακατεμένοι, βρίσκονταν εκεί και έκαναν το σταυρό τους. Το νερό ήταν δροσερό, γλυκό νερό, αγίασμα. Είχε μια μοσχοβολιά, που δεν ξαναέγινε…».

(Το διήγημα του μεγάλου πεζογράφου αναφέρεται στο ξωκλήσι της Ανάληψης, λίγο πιο πάνω από την Μονή Καισαριανής).

000_3217 copyΤο παρεκκλήσιο της Αναλήψεως πρέπει να το γνωρίζεις που είναι για να μπορέσεις να φτάσεις σε αυτό. Δυστυχώς ο δήμος δεν έχει φροντίσει να έχει επισημάνει με ταμπέλες την διαδρομή από τον κεντρικό δρόμο ώστε ένας επισκέπτης να μπορέσει να το επισκεφτεί.

Η διαδρομή από τον κεντρικό δρόμο μέχρι και το παρεκκλήσιο είναι 971 μέτρα.

Κατά την διαδρομή θα περάσετε από το Βοτανικό Μονοπάτι. Μέχρι το διαχωριστικό – προστατευτικό για να μην περνούν μηχανές και ποδήλατα, δεξιά και αριστερά θα βλέπετε ταμπελίτσες επισήμανσης διαφόρων βοτάνων και δέντρων.

Δείτε το video όπου θα σας δώσει μια πρώτη ιδέα τι θα συναντήσετε.

Κάντε like στο video και στην σελίδα μας και προτείνετε την και στους φίλους σας.

photo flickr (2)

 

Η υψομετρική μέτρηση

lofos

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: