Υμηττός 4 Κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ξεκινάμε από τα 842 μέτρα και φτάνουμε στα 893 μέτρα. Διαδρομή 2,62km

Από τον κεντρικό δρόμο προς την κορυφή του Υμηττού θα συναντήσουμε μια μαύρη δεξαμενή νερού. Δεξιά ξεκινά ένας χωματόδρομος σε πολύ καλή κατάσταση για να περάσει και αυτοκίνητο. Εμείς κάναμε την διαδρομή με τα πόδια για να σας βιντεοσκοπήσουμε και την υπέροχη θέα που βλέπει κάποιος αν θέλει να κάνει μια περιπατητική διαδρομή σε υψόμετρο.

Μετά από κάποια μέτρα πεζοπορίας θα φτάσετε σε μια διασταύρωση με τους χωματόδρομους να πηγαίνουν ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά.

Εμείς παίρνουμε τον αριστερό χωματόδρομο και συνεχίζουμε την πεζοπορία μας.

Στο τέλος αυτού του χωματόδρομου έχουμε φτάσει στον δρόμο με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Επειδή η διασταύρωση είναι στην μέση εμείς διαλέξαμε να πάμε πρώτα αριστερά και μετά κατεβήκαμε στην άλλη μεριά προς το φαράγγι.

Στο τέλος του δρόμου από την αριστερή μεριά υπάρχουν κάτι χαλάσματα.

Την ιστορία αυτών των ερειπίων μου την εξήγησε ένας κάτοικος μεγάλης ηλικίας που ήταν γνώστης της κατάστασης στον πόλεμο με τους Γερμανούς.

Λοιπόν αυτό ήταν μια αποθήκη πυρομαχικών που είχαν κτίσει οι Γερμανοί για τα Captureεποπτεύοντα φυλάκια της περιοχής. Όταν αποχώρισαν οι Γερμανοί και επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν μαζί τα πυρομαχικά τα παγίδευσαν.

Οι αντάρτες γνωρίζοντας ότι εκεί υπήρχαν αποθηκευμένα πυρομαχικά ανέβηκαν και πήγαν να τα πάρουν αλλά όπως είπα ήταν παγιδευμένα και εξεράγησαν σκοτώνοντας 20 στρατιώτες.

Από την άλλη μεριά βλέπουμε το βάραθρο πύργου.

Όταν δεν έχει καταχνιά είναι μια πολύ όμορφη οπτική τοποθεσία βλέποντας από την Ανάβυσσο μέχρι τον Πειραιά.

Κάντε like στην σελίδα μας και στο κανάλι του youtube

Capture

photo flickr (2)

 

Η υψομετρική μέτρηση

kerees

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: